Certificatul Radio GMDSS-LRC

Comunicații radio navale

Dacă dorești să navighezi în afara apelor românești, vei avea nevoie de un certificat radio GMDSS-LRC (Global Maritime Distress Safety System – Long Range Certificate)  ce va atesta capacitatea ta de a folosi sistemele de radiocomunicații instalate la bordul ambarcațiunilor de agrement.

Acest certificat valabil internațional este eliberat de ANCOM (Autoritatea Națională pentru Administrare si Reglementare in Comunicații. Pentru a-l obține va fi necesar să urmezi cursurile unei școli nautice acreditate și să promovezi un examen.

Termenul de valabilitate este de 5 ani.

radio-lrs

Bine de știut

Întrebări frecvente

Certificatul radio GMDSS LRC este necesar persoanelor ce vor să navigheze în ape internaționale, fie că posedă sau nu certificat de conducător de ambarcațiune de agrement.

Acesta contestă faptul că posesorul cunoaște modul de folosire al mijloacelor radio de comunicare de la bordul ambarcațiunilor de agrement.

În primul rând va trebui să urmezi cursurile unei școli acreditate ANCOM. Certificatul se eliberează în urma promovării unui examen.

GMDSS (Global Maritime Distress and Safety System) este un sistem internațional de proceduri de siguranță, tipuri de echipamente și protocoale de comunicații menite să ușureze găsirea și salvarea navelor, ambarcațiunilor și aeronavelor aflate în pericol.

Cerințele de dotare a navelor și a ambarcațiunilor cu echipamente de comunicare cât și nivelul de pregătire al conducătorilor sunt toate dictate de GMDSS.

LRC (Long Range Communication) face referire la capacitatea de comunicare la distanță cu ajutorul stațiilor de emisie-recepție de diferite tipuri.

Poate am uitat ceva, că doar oameni suntem.

Ne-ar face plăcere să stăm de vorbă.

  Cursurile Skipper Academy

  Vrei permis de navigație? Te ajutăm cu drag!

  Curs pentru Clasa D

  Curs pentru Clasa D

  Ape interioare. Lacuri, râuri, delta

  900 RON / Persoană
  Află mai mult
  Curs pentru Clasa C

  Curs pentru Clasa C

  Ape maritime 6 mile de coastă

  900 RON / Persoană
  Află mai mult
  Pachet Clasele C/D

  Pachet Clasele C/D

  Ape interioare și ape maritime 6 mile

  1350 RON / Persoană
  Află mai mult
  Curs pentru Clasa S

  Curs pentru Clasa S

  Navigația cu vele

  În curând
  Află mai mult
  Pachet Clasele C/D/S

  Pachet Clasele C/D/S

  Motor & vele, ape interioare & maritime

  În curând
  Află mai mult
  Curs Radio

  Curs Radio

  Certificat comunicații GMDSS-LRS

  În curând
  Află mai mult