Curs Motor CD Classic
Ape interioare & ape maritime până la 6 mile de țărm
Interior – clasa D
Maritim – clasa C
Pentru a te înscrie ai nevoie doar de 18 ani împliniți și de un buletin.
Offline intensiv două zile de curs plus una de examen
Club Snagov, Str. Nufărului nr.1, Snagov
Tarifele sunt finale.
Nu percepem nici un alt cost aferent școlarizării.
Este cursul Clasic pentru mine?
Dacă vrei să descoperi o nouă lume, nu doar un permis, da.
Ce este diferit față de cursul Hibrid?
Grup restrâns. Practica trei zile. Ocazie bună de networking. Totul față în față, de aceea se numește Clasic. Cafeaua din partea casei.
Unde au loc cursurile?
Există opțiuni de cazare?
Sigur. Poți lua direct legătura cu partenerii noștri de la Club Snagov. Link aici.
Când se țin cursurile?
În weekend conform calendarului. De regulă începem cu practica dimineață, continuăm cu teoria după prânz atât sâmbătă cât și duminică. Prima parte a zilei de luni este rezervată probei practice. Toate detaliile în calendar – link aici.
Diploma este diferită față de cursul hibrid?
Nu. Doar drumul până la obținerea ei.
Va fi suficient timp de practică?
Timpul este suficient pentru cine știe să îl folosească. Avem o structură bine pusă la punct pentru a asigura orele necesare atât la bord cât și efectiv în spatele timonei. Examenul practic va fi o briză.
Voi fi pregătit pentru orice situație pe apă?
Nu. Dar vei construi o bază solidă și vei învăța cum să previi situațiile neplăcute sau periculoase. Ca îndemânarea să-ți devină reflex, vei mai avea probabil nevoie de câteva ore. Le poți face cu noi. Detalii aici.
Când și unde pot da examenul teoretic?
Oricând dorești după absolvire. Diploma noastră nu expiră. Există mai multe Căpitănii unde poți susține examenul conform programului sesiunilor pe care îl poți găsi aici.
Există o taxă pentru examenul teoretic?
Da. Aproximativ 650 RON per categorie, 1.300 RON ambele categorii, taxă pe care o vei plăti direct către Autoritatea Navală.
Cum mă pot înscrie la examen?
Te vom ajuta noi – nu este nimic complicat. Aici vei găsi un exemplu de acte necesare publicat de Oficiul de Căpitănie Mamaia. Important este să mergi la examen pregătit(ă). O persoană care nu promovează va trebui să reia tot procesul de înscriere într-o sesiune ulterioară.
Cum iau din prima, fără bătăi de cap?
De aceea am lansat testeanr.ro: un modul de pregătire și testare unde vei găsi toate întrebările, cu răspunsuri corecte, explicații, grafice și TOT ce vei avea nevoie să promovezi cu brio. Poți testa varianta DEMO aici.
Am auzit de un certificat Radio, despre ce e vorba?
Din punct de vedere legal acest certificat este necesar pentru navigația în afara apelor teritoriale ale României. Este eliberat de ANCOM și are o valabilitate de 5 ani. Din punct de vedere al siguranței, acest curs este necesar ori de câte ori ieși pe mare. Mai multe detalii aici.
Pe viitor aș vrea să închiriez un velier sau un catamaran.
Vei avea nevoie de clasa S adnotată pe permis. Aceasta se obține în urma unui curs de 2 sau 3 zile pe Marea Neagră. Dar, pentru a petrece o vacanță cu familia la bordul unui velier sau catamaran fără stres, cu încredere, în cunoștință de cauză și în siguranță, vei avea nevoie de mai multă pregătire.
Cum pot evolua?
Te alături comunității Real Life Skipper – proiectul nostru de învățare continuă. Pentru început, aruncă-ți un ochi la pachetele noastre de curs, aici. Vezi ce ți se potrivește. Te așteptăm în lumea noastră.

Experienţa Premium

Practică serioasă

Înveţi logic, nu mecanic

Garanţia calităţii

Suport complet
Nu ne crede pe cuvânt!
Vezi ce spun cursanții noștri

Practica

Cursul Clasic înseamnă multă practică.
Sâmbătă și duminica dimineața vei exersa manevrele de acostare frontală și laterală, evitări, recuperarea omului la apă și lucrul în echipă, ca un echipaj. Nu vei pleca fără să cunoști nodurile principale n-o să-ți vină să crezi cât de simple și de utile sunt – atât în boating cât și în viața de zi cu zi.
Am învățat cum să folosim timpul eficient ca în cea de-a treia zi să iei examenul cu zâmbetul calm, încrezător și cu zâmbetul pe buze.
Școala pe bune, practică pe bune.
Teoria

Cu toate că tehnologia, Zoom-ul, întâlnirile virtuale sunt faine și de ajutor, interacțiunea față în față rămâne numărul unu.
Din acest motiv cursul nostru Clasic va fi mereu 100% cu prezență fizică, în această sală, pe malul lacului Snagov.
Cursurile sunt dezvoltate de la zero de noi, absolvenți atât ai Academiei Navale cât și a Vieții pe Ape. Nu îți vom recita din manuale, nici nu-ți vom citi de pe slide-uri. În schimb, comprimăm zeci de ani de experiență în principii ușor de înțeles, prezentate VIZUAL, pe care tu le vei putea folosi în viața reală.
Rolul nostru este de a te ajuta să pui teoria în practică și să transformi informația în aptitudine.
Şcoala nu mai e ce a fost!
Module de curs grafice și animate.

Vom studia diferitele tipuri de ambarcațiuni, construcția, motorizarea și echipamentele lor: parâme, barbete, cange, ispoluri, ghiordeluri, tacheți, binte ….. aaa da, și tot aici vom învață să vorbim “marinărește”.
Mult mai important, vei înțelege principii în baza cărora poți lua decizii ce ce-ți pot salva o coțada de bani:
- cum să eficientizezi consumul radical
- la ce să fii atent când cumperi o barcă
- cum să le eviți greșeli scumpe & ușor de făcut
- ce verificări simple dar cruciale să faci
- cum să nu iei nici o amendă pe apă.
Dacă știi deja să șofezi e perfect! Înseamnă că vei ajunge în siguranță la ponton, pe șosea, cu mașina. Căci pe apă se aplică cu totul alte reguli.
Vei îndragi acest modul teoretic pentru că nu va mai trebui să memorezi cuvinte noi, ci doar să înțelegi principii simple ce te vor păstra în siguranță pe tine împreună cu al tău echipaj:
- cum să nu riști răsturnatul bărcii
- cum să păstrezi mereu stabilitatea
- cum să te folosești de vânt și curent
- cum să acostezi mereu cu brio
Cel mai important principiu în boating, pe care îl vom tot repeta la teorie și practica pe apă a fost, este și va rămâne acesta.
Cel mai probabil nu vei descoperi nici o insulă tropicală care să îți poarte numele în urma acestui modul de curs. De fapt, în ziua de azi, doar navigatorii neglijenți mai au “șansa” să denumească părți ale planetei. Când o navă eșuează pe un banc de nisip, numele respectivului obstacol submarin va purta numele căpitanului ce l-a “descoperit”. Printre altele, vom învăța să citim o hartă așa cum se cuvine astfel încât să nu botezăm nici un pericol de navigație ascuns sub valuri.
Regulamentul de Navigație pe Dunăre este construit în concordanță cu prevederile Codului European al Căilor de Navigație Interioară (CEVNI), cod aplicabil pe toate căile navigabile interioare comunitare. În ciuda numelui, se aplică pe toate căile navigabile interioare ale României.
COLREG-ul este codul rutier al tuturor mărilor și ocenelor – aceleași reguli se aplică de la Pol până la Ecuator, din Shanghai la Constanța și din Chile până-n Franța. Cu toate acestea multe reguli sunt înțelese greșit chiar de către unii comandanți de cursă lungă. Alex – trainerul Skipper Academy, are o pasiune cam neobișnuită pentru acest cod, așa că ți-l va prezenta într-un mod inedit. Probabil vei avea o înțelegere mai bună a regulamentului decât mulți ofițeri profesioniști – nu suntem încă siguri dacă acesta este un lucru bun sau rău…
Din păcate nu există încă un cod al navigației, unde un posesor de ambarcațiune de agrement să găsească toate informațiile legale elegant grupate și structurate. Dar stai fără grijă, fix asta am făcut noi la acest modul.
Contravențiile și infracțiunile sunt singura teorie pe care vrem sa NU o pui în practică!
Dă-ne un semn!
Ne-ar face plăcere să stăm de vorbă.

